Bunadskake

Skal du bake kake til konfirmasjon eller 17.mai? La deg inspirere og lag en marsipankake med bunadsmønster. Denne er laget med inspirasjon fra Nordlandsbunaden.

Ingredienser:

  • 5 egg
  • 2 dl sukker
  • 160 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 pk fløte
  • 1 pk vaniljefyll Uten koking
  • 10 jordbær
  • 4-5 ss jordbærsyltetøy
  • 1 pk hvit marsipan 500 g eller 1 pk hvit fondant til å trekke kaka med.
  • Fondant eller marsipan til modellering av bildet (jeg har brukt hvit og blå fondant fra cacas)
  • Blå, gul, rød og grønn konditorfarge

Framgangsmåte:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. (sørg for å pisk lenge, så sukker er oppløst og eggedosisen er lys og med mye luft)
  2. Bland bakepulveret med hvetemelet, og sikt dette over eggedosisen. Vend inn melet med en slikkepott. Det skal blandes godt, men pass på å ikke rør for kraftig, da lufta går ut av eggedosisen.
  3. Ha røren i en smurt eller bakepapirkledd form på 26 cm diameter.
  4. Stekes på 180 grader i 30 min.
  5. Avkjøles i formen på rist.
  6. Pisk sammen vaniljefyllet.
  7. Pisk krem til fløte.
  8. Bland litt av kremen med syltetøy og jordbær delt i biter.
  9. Del bunnen i tre deler. Dersom bunnen føles litt tørr kan den dynkes med melk.
  10. Legg den nederste delen på fat og bre over ca 2/3 av vaniljefyllet
  11. Legg den midterste delen over og bre jordbærkremen over.
  12. Legg på toppen og bre resten av den piskede kremen på og rundt hele kaka.
  13. Kjevle ut marsipanen og legg den over kaka så hele dekkes.
  14. Rull restene av marsipanen til en lang pølse og lag en bord som ligger nederst på kaka.
  15. Lag pynt av fondant og konditorfarge. Mal med pensel der det trengs sterkere farger. Brun blandet jeg fra de andre fargene.
  16. Legg bildet på og pynt rundt skjøten med melisglasur.

Tips:

  • Lag pynten dagen før. Det gjør ingenting om den tørker litt. Det blir enklere å legge den over på kaka da.