Kjøttboller fra Marokko

Hva kan man lage med kjøttdeig og koriander foruten om meksikansk mat? Dette ble vår utfordring en dag vi skulle lage middag rett etter jobb.
Vi måtte ellers klare oss uten å dra på butikken, og bruke det vi hadde i kjøkkenskapet. Kjøttboller ble fort et forslag fra barna og her er det som ble tryllet fram. Marokkanske kjøttboller med masse koriander og en smakfull tomatsaus servert med couscous. Dette lager vi gjerne igjen.

Ingredienser:

Kjøttboller

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 egg
  • 2 hvitløksfedd
  • 1/2 løk
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts pepper eller ca 1/4 finhakket chili
  • 1 ts spisskummin
  • 3 ss hakket koriander
  • Saften av 1/3 lime

Tomatsaus

  • 1 1/2 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss olivenolje
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 dl vann
  • 1 buljongterning
  • 1/2 ts spisskummin
  • 1/4 ts kanel ev 1 kanelstang
  • 1 dl rosiner
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper eller ca 1/2 finhakket chili
  • 3 ss hakket koriander

Framgangsmåte:

  1.  Hakk løk og finhakk hvitløk og fres det i olje i en stor stekepanne til det blir mykt og blankt
  2. Tilsett hakkede tomater, vann, buljongterninger, spisskummin, kanel, salt, pepper og rosiner. La sausen småkoke i ca. 20 minutter.
  3.  Rens og finhakk løk og hvitløk til kjøttbollene.
  4. Bland sammen kjøttdeig, egg, løk, hvitløk, spisskummin, koriander, salt, pepper og limesaft i en bolle.
  5. Form farsen til ca 16 kjøttboller.
  6. Legg kjøttbollene i Kok tomatsausen og la dem koke med i sausen i ca. 15 minutter.
  7. Snu dem et par ganger underveis dersom susen ikke dekker helt.
  8. Dryss hakket koriander eller persille over til slutt.
  9. Serveres med couscous eller bulgur. (Her også servert med en potetspiral som fint kan sløyfes)