Skonsur

Alle som kjenner oss vet at vi er veldig glad i Island. Landet, naturen, maten og ikke minst menneskene. Her er en oppskrift på islandske skonsur. Oppskriften har jeg fått av noen gode islandske venner. Kjempegodt var det.

Vi spiste dem med smør, syltetøy og brunost. Det er vanlig å spise disse med smør og ost. Disse minner om en blanding av lapper og scones.

Ingredienser: (5-6stk)

  • 300 g siktet speltmel eller hvetemel
  • 50 g sukker
  • 2 1/2 dl lettmelk
  • 5 ts bakepulver
  • 2-3 egg (vi brukte 2 store)

Framgangsmåte:

  1. Bland mel, sukker og bakepulver i en bakebolle.
  2. Tilsett melk og rør godt.
  3. Tilsett så et og et egg. Rør godt.
  4. Når røra er glatt er den klar til steking. Den skal være som en skikkelig tykk pannekakerøre. Er den litt for seig kan du tilsette litt mer melk.
  5. Stek så skonsur i en stekepanne med 1 ts smør/margarin. Ha på en øse røre og bre den litt utover. Stek i noen minutter på hver side til den er gjennomstekt.