Strimlet svinefilet med fennikel

Vi liker enkle, raske og næringsrike middager til hverdags. Ha middagen klar på under 30 minutter. Her er en av våre nye familiefavoritter.

  • 600 g svinefilet eller strimlet svinekjøtt
  • 2 ss margarin
  • 1 stor fennikel
  • 1 purreløk
  • 1/2 paprika
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl buljong
  • 1/4 ts muskatnøtt
  • litt Salt

Framgangsmåte:

  1. Brun margarin i en stekepanne og stek strimlet svinekjøtt slik at kjøttet blir gyllent. Ikke ha for mye kjøtt i stekepanna om gangen. Stek i to til tre omganger.
  2. Ha alt kjøttet over i en panne med høy kant evt. en stor kjele.
  3. Tilsett strimlet purreløk, paprika og finstrimlet fennikel og la det frese i pannen et par minutter.
  4. Tilsett grønnsaksbuljong og créme fraiche og smak til med muskat og salt.
  5. La det hele trekke et par minutter.

Serveres med basmatiris og salat