Laksewok med lime og ingefær

Rask, god og sunn middag. 

Ingredienser:

  • 400-600g laksefilet i biter
  • 4 små gulrøtter
  • 3 vårløk
  • 1-2 ss olje (gjerne en med hvitløk)
  • 1 ts fishsauce
  • 2 ss soyasaus
  • 1/2 ss maisenna
  • 1 ss saft av lime
  • 1 ss raspet ingefær 
  • 2 dl vann
  • Salt
  • pepper
  • Ris

Framgangsmåte:

  1. Skrell gulrøttene og del gulrøtter og vårløk opp i passe skiver eller strimler. 
  2. Del opp laks i biter. Ikke for små. Jeg får ca 8 biter av en laksebit på 100 g. 
  3. Bland sammen vann, fishsauce, soyasaus, limesaft, ingefær og maisenna. 
  4. Varm opp en panne eller wok  med 1ss olje og stek laksebitene raskt med litt salt og pepper. 
  5. Når laksebitene er nesten gjennomstekt legges de til siden på et fat. 
  6. Ha i litt mer olje om nødvendig og stek gulrøttene et par minutter. 
  7. Tilsett vårløk og sausblandingen og la det småkoke i ca 1 min. Tilsett laksen og la det trekke til laksen er ferdig. Ca 1-2 min. 
  8. Serveres med kokt ris.