Smedstuas kjøttsuppe

Her er en lav FODMAP variant av vår kjøttsuppe. Den minner oss om fine somre på Island, hvor de fristet med sin tradisjonelle kjøttsuppe med lammekjøtt og rotgrønnsaker. Du lager den på under halvtimen, så dette er perfekt hverdagsmat.

Ingredienser:

  • 2 store gulrøtter
  • 4-5 poteter
  • 1/4 sellerirot
  • 2-3 vårløk ( bare det grønne)
  • 1 liter vann
  • 3 ss  fond ( touch of taste)
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1/4 ts timian
  • 1/4 ts rosmarin
  • Salt og nykvernet pepper

Framgangsmåte:

  1. Skrell og skjær gulrøtter, poteter, sellerirot og vårløk i passe store biter.
  2. Ha 1 liter vann og fond i en kjele og kok opp.
  3. Ha i rotgrønnsaker, men vent med vårløken. La det småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Stek kjøttdeigen i litt olje (gjerne olje med hvitløk), og litt salt og pepper.
  5. Ha vårløk, kjøttdeig, rosmarin og timian i suppen og la den trekke ca 5 minutter.
  6. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med grovt brød.

Andre grønnsaker kan også brukes. F.eks brokkoli og kålrot.