Tyttebærsyltetøy

Tyttebær kan kokes og røres til syltetøy. Her er vårt kokte tyttebærsyltetøy.

Ingredienser:

  • 1 kg tyttebær
  • 500 g sukker
  • 1 dl vann

Framgangsmåte:

  1. Ha bær, sukker og vann i en kjele og kok i ca 10 minutter. Rør av og til.
  2. Ha det varme syltetøyet over i sterile syltetøyglass. Skru på lokket og la syltetøyet avkjøle.

Tips:

  • Vi varmer rene syltetøyglass i komfyren til 100 grader for sterilisering.
  • Kokt tyttebærsyltetøy har lang holdbarhet pga benzosyra som er i tyttebærene.
  • Frys hele tyttebær og ta ut det du trenger og rør det med sukker for rørt tyttebærsyltetøy.
  • Lag trollkrem!
  •    
  • Pingback: Trollkrem - Smedstua()

  • rosinen

    Når jeg lager rørte tyttebær bruker jeg mixer og tilsetter litt certo frysetøy og så har jeg oppi bittelitt!!! eggehvite, da blir den tykkere og luftigere, fin å fryse ned.