Kjøttsuppe

Vi elsker Islandsk kjøttsuppe med lammekjøtt og gode rotgrønnsaker. Her er en variant som du lager på under 30 minutter og som smaker kjempegodt.

Ingredienser: ( til 2 voksne og 2 barn)

  • 2 store gulrøtter
  • 4 -5 små poteter
  • 1/4 sellerirot
  • 1/2 purreløk
  • 1/2 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liter vann
  • 1 kjøttbuljongterning
  • 400 gr kjøttdeig av lam
  • Salt
  • Pepper
  • 1/4 ts timian
  • 1/4 ts rosmarin

Framgangsmåte: 

  1. Skrell og del opp gulrøtter, potet og sellerirot i passe små biter.
  2. Skrell løk og hvitløk. Rens og vask purreløken og del all løk i biter.
  3. Ha 1 liter vann og en buljongterning i en kjele og kok opp.
  4. Ha hvitløken og rotgrønnsakene i og kok i 5 min.
  5. Stek kjøttdeigen med litt salt og pepper.
  6. Tilsett løk og purreløk i suppa og kok videre i ca 5 min.
  7. Ha i kjøttdeig, timian og rosmarin og trekk suppen i ca 5 min.
  8. Smak til med mer salt og pepper om du vil.
  9. Serveres med flatbrød eller brød.

God middag!