Kjøttboller av lam

En enkel og god middag med mye god smak. 

Ingredienser:

  • 400-500 g malt lammekjøtt
  • 1 egg
  • 1 dl matfløte
  • ½ ts pepper
  • 1 ts salt
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 vårløk
  • 2 ss frisk basilikum
  • 3 ss fetaost
  • 6 ss olje til steking

Tomatsaus:

  • 1 vårløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss frisk timian
  • 1 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater i biter
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen lammekjøttdeigen med salt, pepper, fløte og egg.
  2. Hakk hvitløk, vårløk og basilikum. Vend dette inn i deigen.
  3. Ha så til slutt i fetaosten i små terninger.
  4. Form deigen til små boller, og stek dem i olje i panna, på middels varme.

Tomatsaus:

  1. Finhakk vårløk, hvitløk og timian.
  2. Fres det i en panna med olje, og tilsett de hermetiske tomatene, salt og pepper.
  3. La småkoke i ca 10 minutter.
  4. Hell tomatsausen over kjøttbollene, og la dem trekke i sausen i ca 15 minutter før du serverer.

Server bollene sammen med ris og salat.