Brownie

En helt enkel brownie er ganske enkelt noe av det beste som fins. Server den med is og bær, eller bare som den er.

Ingredienser:

  • 250 gr smør
  • 250 gr kokesjokolade
  • 4 store egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 325 gr sukker
  • 225gr hvetemel
  • 1/4 ts salt

Framgangsmåte:

  1. Kle en form ca 25×35 cm med bakepapir.
  2. Smelt smør og sjokolade på lav varme, og avkjøl litt.
  3. Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Pisk så forsiktig inn  sjokoladeblandingen i eggedosisen.
  4. Bland salt og vaniljesukker i hvetemelet før du så sikter det og vender det forsiktig inn i røra.
  5. Hell røra i formen.
  6. Stekes ved 160 grader i ca 35-40  min. Bruk en kniv til å sjekke om kaken er ferdig. Det skal være litt deig på kniven. Brownien fortsetter å steke litt etter at du har tatt den ut. Den skal ha en seig masse i midten, men være så stekt at den ikke faller sammen.
  7. Avkjøl litt før du skjærer i kaka.