Tacopai

Inspirert av flinke elever som komponerte sin egen tacopai med grov paibunn valgte jeg å prøve meg på det samme. Uten oppskrift og med litt dårlig husk lagde jeg denne. Synes jeg klarte å lage noe som lignet ganske mye. God ble den og hele familien gikk god for både smaken og måten å servere taco på.

Ingredienser:

Paibunn:

  • 1 1/2 dl hvetemel
  • 1 1/2 dl sammalt grov hvete
  • 100 g smør
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1/3 boks rømme
  • 1/2 rød paprika
  • 2 vårløk
  • 6 cherrytomater
  • 1/2-1 pk tacokrydder evt 1-2 ss hjemmelaget tacokrydder
  • 1/2 boks mais
  • 100 g ost

Salat:

  • 1/2 isbergsalat
  • 1/2 agurk
  • 1/2 rød paprika
  • 1 vårløk
  • 1/2 boks mais

Ekstra tilbehør:

  • Guacamole
  • Salsa/tacosaus
  • Resten av rømmen
  • Nachos
  • Evt raspet ost

Framgangsmåte:

  1. Ha mel, salt og smør i en bolle og bland godt.
  2. Tilsett vann. Bruk gjerne fingrene eller en foodprosessor. Deigen bearbeides til den er glatt og fin.
  3. Smør paiformen og trykk ut deigen så den dekker hele formen.
  4. Prikk med gaffel.
  5. Forstekes i 10 min på 220 grader.
  6. Del opp vårløk, tomat og paprika.
  7. Rasp ost.
  8. Stek kjøttdeig og ha på tacokrydder.
  9. Ha vårløk, tomat, paprika og mais i kjøttdeigen.
  10. Tilsett 1/3 boks rømme og 50 g ost.
  11. La dette surre litt i panna.
  12. Ta ut paibunn og ha fyllet over. Dryss over resten av osten.
  13. Stek paien videre i 30 minutter
  14. Lag salat og evt guacamole.
  15. Server med nachos og det du ellers måtte like til taco.

God middag!