Grove speltrundstykker

Jeg har prøvd meg litt fram med speltmel i det siste, og disse grove rundstykkene er kjempegode. Appelsinjuice gir dem det lille ekstra sammen med steinmalt speltmel fra Mylnå.

Ingredienser:

  • 1 dl appelsinjuice
  • 4dl vann
  • 15 g fersk gjær
  • 1ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 3 ss rapsolje
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 1/2 dl linfrø
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1 dl steinmalt spelt
  • 2 dl sammalt spelt
  • 6 1/2 dl siktet speltmel

 

Framgangsmåte:

  1. Ha appelsinjuice, lunkent vann, gjær og sukker i en bakebolle. Rør ut gjæra.
  2. Tilsett resten av ingrediensene.
  3. Elt deigen godt. Gjerne 10 minutter med kjøkkenmaskinen.
  4. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til ca dobbel størrelse. Ca 1 time. (Gjerne langtidshev deigen om du vil)
  5. Ha litt mel på benken og del deigen opp i 12 emner. Trill dem ut og legg dem til heving på et bakepapirkledd brett.
  6. Etterhvert i ca 30 minutter.
  7. Stekes på 225 grader i ca 15 -17 minutter.
  8. Avkjøles på rist.