Fiskesuppe

Fiskesuppe kan man lage enkelt og kjapt selv. Varier med å tilsette ulike typer fisk og evt reker.

Ingredienser:

  • 2ss smør
  • 2ss hvetemel
  • 4 dl vann
  • Kraft fra 1 pk suppeboller
  • 3 dl melk
  • 1 fiskebuljong
  • 4 ss fløte
  • 1 pk Suppeboller
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 purreløk (gjerne det grønne)
  • Evt 100g fisk i terninger eller reker.
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

  1. Smelt smøret og rør i hvetemelet. Spe med vann, kraft og melk til du har en hvit saus.
  2. Ha i fiskebuljong og gulrot i biter.
  3. La dette småkoke i ca 10-15 min. Rør underveis.
  4. Ha i strimlet purreløk og suppeboller. Kok opp og småkoke i 2-3 minutter.
  5. Tilsett fløte og evt fisk i terninger. La fisken trekke 2 min.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Serveres med godt flatbrød.

Tips;

Ønsker du å ha i reker bør disse has i helt mot slutten.