Cæsarsalat

Mitt middagstips denne gang er Cæsarsalat. Godt, sunt og veldig enkelt. Hos oss spiser barna gjerne salat når de enkelt kan plukke de bitene de liker best.

Ingredienser: ( til 2 voksne og 2 barn)

  • krutonger (disse lages enkelt selv)
  • ca 500 g kyllingbryst eller kyllingfilet.
  • 2ss smør
  • 2ss nøytral olje
  • litt salt og pepper
  • 1 romanosalat
  • 2 store tomater
  • 1 rødløk
  • evt parmesan

Cæsardressing:

  • 1 eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 ts dijonsennep
  • 2 ansjosfileter
  • ca 6 ss nøytral olje (til passe konsistens)
  • 15 gram finrevet parmesan
  • 1 ss worcestershiresauce
  • saft fra 1/4 sitron
  • Salt, pepper og sukker

Framgangsmåte:

  1. Lag brødkrutongene. Følg lenke for framgangsmåte. Du kan også få kjøpt ferdige krutonger. Velg da noen som er nøytrale på smak.
  2. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper.
  3. Brun dem i en varm stekepanne med smør og olje til dem er gyldene og skinnet er sprøtt.
  4. Stek kyllingen videre i ovnen en ildfast form i ca 10-15 min. (kjernetempratur 65 grader)
  5. Ta ut kjøttet og la det hvile 10 min før du skjærer det opp i fine skiver.
  6. Skyll og del opp salaten i passe store biter.
  7. Del tomatene opp i båter.
  8. Skjær rødløken opp i tynne skiver og legg den i litt iskaldt vann noen minutter.
  9. Lag dressingen slik: Bland alt bortsett fra olje, parmesan og krydder med stavmikseren. Tilsett oljen i en tynn stråle. Pisk godt underveis. (NB: Heller du i oljen for fort har dressingen lett for å skille seg.) Ha så i revet parmesan. Smak til med litt salt, pepper og sukker.
  10. Legg opp salaten rett før servering. Vend inn litt dressing og strø over krutonger. Om du ønsker kan du ha på litt revet parmesan.

Vel bekomme!

Tips:

  • Cæsarsalat smaker også godt med litt sprøstekt bacon.
  • Lag et stort fat med salat, så er det enklere for barna og plukke de bitene de liker.
  • Ikke alle barn er så glad i dressing. Server den da gjerne i en skål ved siden av.
  • Om du vil kan du kjøpe krutonger og dressing ferdig på butikken.

(null)