Charlotte Russe dessert

En god dessert som er enkel å få til. Om man vil kan man lage rullekaken i god tid i forveien og fryse den ned eller kjøpe en ferdig rullekake i butikk eller bakeri.

Ingredienser:

Rullekake med bringebær:
5 små eller 4 store egg
200 g sukker
150 g hvetemel
1/2 ts bakepulver

ca. 2 dl bringebærsyltetøy

Fromasj:
1 pk kremfløte
1 pk bringebærgele

Bringebærcoulis:
400 g frossene bringebær
150 g finkornet sukker
4 ss sitronsaft
1/2 dl vann

Pynt:
1 pk bringebær
Evt melis

Framgangsmåte:

Rullekake:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Bland bakepulveret  i hvetemelet og sikt det over eggedosisen.
  3. Vend inn melet med en slikkepott.
  4. Bre røren utover et bakepapir i en langpanne.
  5. Stekes på 200 grader i 15 min.
  6. Ta ut kaken og legg den opp ned på et bakepapir der du har strødd over sukker.
  7. Legg et fuktet klede over kaken og vent noen minutter.
  8. Smør bringebærsyltetøy over kakebunnen og rull den sammen fra kortsiden.
  9. La kaken avkjøles helt før du skjærer den i skiver.

IMG_8153.JPG

Fromasj:

  1. Lag en pakke bringebærgele etter anvisning på pakken og la den avkjøle.
  2. Pisk kremfløten.
  3. Bland geleen i kremen rett før den stivner.
  4. La fromasjen stivne litt til om den er veldig rennende.
  5. Legg en skive med rullekake på et fat, og legg dobbelt matpapir eller bakepapir tett rundt kaken. Festes med binders eller stifter.
  6. Fyll sylinderen med ønsket mengde fromasj og sett den kaldt noen timer.
  7. Når fromasjen er stivnet kan du forsiktig løsne papiret. Pynt med bringebærcoulis og friske bær evt. litt melis.

IMG_8179.JPG

IMG_8180.JPG

 

Bringebærcoulis:

  1. Ha sitronsaft, frossne bær, finkornet sukker og vann i en beholder og kjør det glatt med en stavmikser.
  2. La sausen stå i vannbad 5 minutter.
  3. La den så stå til sukkeret har løst seg helt opp.
  4. Fjern bringebærfrø med å sile sausen før bruk.

IMG_8185.JPG