Viltgryte

God viltgryte kan lages på under 30 min. Kjempegod høstmat.

Ingredienser: (til 2 voksne og 2 barn)

  • 1 pk reinsdyrskav
  • 2 ss smør
  • 1/2 løk
  • 3-5 sjampinjong
  • 4 dl vann
  • 2-3 ss hvetemel + litt vann
  • 3 ss rømme
  • 2 skiver brunost
  • 1 ss tyttebærsyltetøy, syrlig eplegele eller ripsgele
  • 2 lauvbærblad
  • Litt salt og pepper

Framgangsmåte:

  1. Varm opp stekepanna. Ha i litt av smøret. Stek kjøttet i tre omganger i den varme panna. Krydre lett med litt salt og pepper.
  2. Ha kjøttet over i ei gryte eller ei traktørpanne etterhvert som det blir ferdig.
  3. Når kjøttet er stekt steker du sopp og løk mørt i litt smør. Ha dette over kjøttet.
  4. Hell over vann og kok opp.
  5. Lag hvetemelsjevning av vann og mel. (Bland mel og vann godt før du har det over i gryta.)
  6. Ha i lauvbærblad.
  7. Kok med lokk i ca 15 min.
  8. Ta ut lauvbærbladene.
  9. Så tilsetter du brunost, tyttebærsyltetøy el. Kok dette til brunosten er smeltet inn i sausen.
  10. Rett før servering tilsetter du rømme og smaker til med salt og pepper.

Serveres med kokte poteter, potetmos eller i brødskål. Litt tyttebærsyltetøy eller syrlig bærgele og rømme er godt som tilbehør.

Vi serverer gjerne hjemmelagde flatbrød med godt smør til.