Lefse og flatbrødkurs

I forrige uke var jeg så heldig å få være med på et kurs i regi av Opplysningskontoret for brød og korn (OBK). Lefser og flatbrød stod på kursplanen, og det var Bodil Nordjore som delte litt av sin kunnskap med oss.

Lefsebakst Ilsetra 184

Foto: brodogkorn.no/Esten Borgos

Det var noen svært inspirerende dager på Hafjell, nærmere bestemt Ilsetra.

Dag 1 bakte vi tre ulike flatbrød. Ett grovt, ett halvgrovt og ett litt mer utradisjonelt med potet, sesamfrø og havsalt.

Lefsebakst Ilsetra 069

Lefsebakst Ilsetra 113

Foto: brodogkorn.no/Esten Borgos

Dag 2 bakte vi tre ulike typer lefse. En kling, en potetlefse og en litt grov mørlefse.

Lefsebakst Ilsetra 176

Lefsebakst Ilsetra 182Lefsebakst Ilsetra 190

Foto: brodogkorn.no/Esten Borgos

Oppskriftene vi brukte kan du finne på brødogkorn.no

For flere lefseoppskrifter vil jeg anbefale Lefseboka til Bodil. I den finner man masse inspirasjon, oppskrifter fra hele landet og gode råd.

IMG_7663.JPG

Nå står takke øverst på ønskelista og det skal bakes både flatbrød og lefser til jul.

Vi fikk servert svært god mat på kurset. Kokken hadde blitt utfordret og brød eller korn var sentrale elementer i rettene.

Varmrøkt laks med syltet fennikel og flatbrød til forrett.

Lefsebakst Ilsetra 105

Foto: brodogkorn.no/Esten Borgos

Hovedretten var Reinsdyrfilet ,med rotgrønnsaker og byggris kokt med tyttebær.

Lefsebakst Ilsetra 107

Foto: brodogkorn.no/Esten Borgos

Til dessert en deilig multekake.

Lefsebakst Ilsetra 111

Foto: brodogkorn.no/Esten Borgos

Lunsj før avreise var brødskål med Gulasj

Lefsebakst Ilsetra 196

Foto: brodogkorn.no/Esten Borgos

Riskrem med bygg til dessert.

Lefsebakst Ilsetra 197

Foto: brodogkorn.no/Esten Borgos

Her ser dere alle som deltok på lefsekurset.

Lefsebakst Ilsetra 191

Foto: brodogkorn.no/Esten Borgos

Øverst fra venstre : Bodil Nordjore (kjent fra nitimen), meg (smedstua.com), Bjørn Vidar (Kake-huset.no), Cecilie (bordforto.no), Hanne (bortebortehjemme.wordpress.com), Siv Iren fra brød og korn, Maria (marias-saltogsott.blogspot.no), Torunn fra brød og korn, Tove (idefull.no) og Astrid (bollefrua.wordpress.com)

Tusen takk til Siv Iren og Torunn som inviterte meg med på dette. Jeg gleder meg til å sette igang med bakinga og forhåpentligvis få bringe kunnskapen og bakegleden videre til mine mange elever i tiden framover.