Stekt laks med grønnsaker

Vi har begynt å høste grønnsaker fra hagen, og det er ikke så mye som slår stekte grønnsaker og stekt laks. For de som ikke har grønnsaker i hagen fungerer vanlige grønnsaker fra butikken akkurat like bra.

Ingredienser: (2 voksne og 2 barn)

  • 4 store Poteter
  • 4 gulrøtter ( evt. 2 store)
  • 1/2 squash
  • 1 rødløk
  • 1-2 vårløk
  • 1/4 sellerirot
  • 4 – 6 biter laksefilet
  • salt
  • pepper
  • smør til steking

Framgangsmåte:

Skrell og del opp alle grønnsakene i passe biter. Stek så grønnsakene i en panne med smør. Start med de grønnsakene som trenger lengst tid først (poteter, gulrot og sellerirot). Stek disse i noen minutter. Ha så i løk og squash og stek videre. Vårløken has i mot slutten. Smak til med med litt salt og pepper. Trekk pannen av plata og la grønnsakene stå å hvile mens du steker fisken.

Stek laksen i en egen panne med smør. Ha på salt og pepper. Stekes ca 3 min på hver side eller til laksen er akkurat gjennomstekt. Ikke la den steke så lenge at fiskekjøttet blir tørt.

Server gjerne med litt rømme og godt brød.

IMG_7064.JPG

IMG_7022.JPG