Pestosnurrer

Disse pestosnurrene eller pestoknutene som jeg også bruker å forme dem som, er blitt svært populære i kantina på ungdomskolen. Enkle pizzasnurrer. Perfekt turmat, niste, til barnebursdag og til lunsj. Ungdommene har spurt om jeg kan legge ut oppskriften for de vil gjerne lage dem selv. Her kommer den ;) 

Ingredienser:

  •  Grov pizzadeig
  • Rød eller grønn pesto, kjøpes på glass i dagligvarebutikken.
  • Raspet ost
  • evt frisk eller tørket oregano.

Framgangsmåte:

  1. Lag pizzadeig eller annen grov deig f.eks til grove rundstykker
  2. Kjevle deigen ut til en leiv ca 1 cm tykkelse eller to om deigen er stor.
  3. Smør på et tynt lag med pesto og dryss på litt raspet ost. Dryss på litt oregano for å få dem til å smake pizza.
  4. Form til snurrer (som om du lager kanelsnurrer) eller knuter (framgangsmåte finner du her.)
  5. Dryss litt ost på toppen.
  6. Etterhev i ca 20 min.
  7. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 12-15 min.
  8. Avkjøles litt på rist før de serveres. Serveres helst litt varme.

20140627-213833-77913447.jpg

20140627-213832-77912636.jpg20140627-213836-77916001.jpg

 

20140627-213831-77911026.jpg

20140627-213829-77909458.jpg