Gulrotcupcake med sjokolade

Deilige gulrotmuffins med sjokoladebiter og syrlig frosting.

Ingredienser: (ca 16 stk)

Muffinsrøre
  • 3 store egg
  • 2 dl matolje
  • 250 gram sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1/2 ts muskat
  • 1/2 ss natron
  • 1/2 ss bakepulver
  • 100 gram hvetemel
  • 200 gram sammalt hvete fin  eller fibamel
  • 100 gram mørk kokesjokolade, finhakket
  • ca 400 gram revet gulrot
Frosting:
  • 100 gram romtemperert smør
  • 250 gram melis
  • 200 -250 gram romtemperert kremost, naturell
  • 2ss vaniljesukker
  • sitronsaft av 1/4 sitron

Pynt dem gjerne med litt raspet sjokolade.

Framgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis.
  3. Tilsett olje.
  4. Sikt i fibramel og de øvrige tørre ingrediensene og bland røren sammen.
  5. Rør i hakket kokesjokolade.
  6. Riv gulrøttene (halvparten på den fineste delen av råkostjernet, og den andre halvparten på den groveste delen).
  7. Vend inn gulrøtter.
  8. Ha deigen i muffinsformer.
  9. Stekes midt i ovnen på ca 180 grader i 20-25 minutter. Sjekk med kakenål.
  10. Avkjøl på rist.
  11. Lag frostingen slik: Rør godt sammen romtemperert smør, kremost, vaniljesukker,sitronsaft og melis. Jeg pisker dette sammen på høy hastighet i noen minutter.
  12. Sprøyt eller bre frostingen over de kalde muffinsene. Er de litt varme smelter frostingen. Pynt med litt raspet mørk sjokolade.

Liker du disse? Prøv også verdens beste gulrotkake.

20140227-135607.jpg