Linnéas rullekake

Vi har bakt kake til st.hansfeiring.
En enkel rullekake fylt med hjemmelagd vaniljekrem og norske jordbær. Dette er en  enkel og rask kake å lage, og veldig god.

Ingredienser

  • 3 store egg
  • 1½ dl sukker
  • 1½ dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 kurv jordbær
  • 1 posjon vaniljekrem (evt en pakke vaniljekrem fra butikk)
  • 100 g smør eller soft margarin (kan sløyfes)

Tilberedning

  1. Kok vaniljefyll. Rør inn 100 gr smør i fyllet etter at du har tatt det av plata, men det fortsatt er varmt. Rør godt. Sett fyllet til avkjøling.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver. Rør godt sammen.
  3. Fordel røren over i en langpanne dekket med bakepapir.
  4. Stekes på 200°C i 8 minutter.
  5. Strø 2-3 ss sukker på et kjøkkenhåndkle og hvelv den ferdige kaka over. Trekk bakepapiret forsiktig av og la kaka avkjøle.
  6. Ha over et tynt lag med vaniljefyll. Legg på jordbær og rull sammen. Legg kaka på fat og pynt med et dryss melis og jordbær, Evt litt mer krem. 
  7. La kaka stå kaldt i kjøleskap en time eller flere før servering.

Server gjerne med litt pisket krem. Ny vri på den tradisjonelle bløtkaka.

20140622-175508-64508726.jpg

20140622-175507-64507860.jpg@20140622-175509-64509621.jpg@20140622-175511-64511382.jpg

20140622-175512-64512249.jpg

20140622-175513-64513035.jpg

20140622-175513-64513822.jpg

20140622-175514-64514615.jpg

20140622-202811-73691570.jpg