Fylt foccacia med ost og ruccola

En herlig foccacia med særpreg. Server den gjerne med tomat og mozzarellasalat og spekeskinke. En god sommerlunsj.

Ingredienser:

  • 6 1/2 dl vann
  • 25 g gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 2 strøkne ss salt
  • 2 ss sukker

Fyll:

  • 2 store never ruccolasalat
  • 200 g norvegia
  • 50 -100 g parmesan
  • 150 g blåmuggost
  • 1 ts maldonsalt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 4 ss olivenolje
  • evt. litt frisk salvie eller timian

Framgangsmåte:

  1. Varm vann til ca 37 grader. Bland med gjær, sukker og det meste av melet. Ha i salt og resten av melet og elt deigen godt. Hev deigen i ca 1 time.
  2. Vask salaten og rasp ost. Blåmuggosten deler du i mindre biter.
  3. Del deigen i to like emner. Kjevle dem ut til ca 1 cm tykkelse. En blir bunn og den andre blir lokk.
  4. Legg bunnen i langpanna og ha på olje, ost, salt ,pepper, ruccola og evt  finhakket frisk salvie jevnt fordelt på bunnen. La det være igjen ca 1 cm uten fyll. Legg så lokket på.
  5. Prikkes med en finger. Ha på litt olje og salt.
  6. Heves til ca dobbel størrelse.
  7. Stekes på 180 grader i ca 25 -30 min.

20140604-181807-65887062.jpg

20140604-181806-65886239.jpg

20140604-181805-65885456.jpg

20140604-181804-65884441.jpg

20140604-181803-65883569.jpg

20140604-181801-65881784.jpg

20140604-181802-65882636.jpg

20140604-185500-68100732.jpg