Gulasj

L1004356

Dette er en av våre favoritter for tiden. Perfekt mat man kan lage litt mye av, så har man middagen ferdig til dagen etter. Nesten enda bedre dagen etter spør du meg.

Ingredienser: ( 4 stk )

  • 400 g storfekjøtt ( entrecote, ytrefilet eller annet grytekjøtt om du har god tid til å koke det mørt. evt kjøttdeig)
  • 2 ss olje , til steking
  • 2 stk løk
  • båt hvitløk
  • 1 boks hakket tomat, hermetisk
  • 4 stk poteter
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 grønn paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 1⁄2 stk purreløk
  • 1/2 chili evt. 1/2 ts pepper
  • stk kjøttbuljongterning
  • 1 l vann
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1⁄2 ts pepper
  • 1/2 ts salt
  • 1 krm kummin ( kan sløyfes)

Framgangsmåte:

Skjær kjøttet i terninger.  Kutt løk i biter og finhakk hvitløk. 

Kutt potetene i terninger, paprika i biter og purreløken i ringer.

Brun kjøttet i en gryte med olje. Krydre litt med salt og pepper.

Ha i løk og hvitløk, og surr til løken har blitt blank.

Tilsett vann og buljongterninger og la det koke i ca 20-30 min, evt til kjøttet er mørt.

Ha i hermetiske tomater, potet, paprika, chili og purreløk. La det koke 15- 20 minutter til potetene er møre. Smak til med krydder.

Server suppen sammen med godt brød, rundstykker eller flatbrød.

Tips: Bruk også det grønne på purreløken. Det smaker godt og setter mer farge på maten.

Om man ønsker kan man  ha i gulrøtter og sellerirot i denne suppa. Tilsett dette samtidig som potetene.

 

 

20140511-210502.jpg

20140511-210513.jpg

20140511-210532.jpg

20140511-210543.jpg

L1004358