Fiskegrateng

Fiskegrateng er kjempegodt og næringsrikt. En vinner hos barna. Lag litt mye, så har du middag i to dager. Her i huset blir restene ofte lunsj om det blir litt lite til en middag.

Ingredienser:

Hvit saus

  • 40 gr margarin
  • 40gr hvetemel ( 3ss)
  • 4 dl skummet melk
  • ca 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper

1 egg

3 dl Fullkornsmakaroni eller vanlig makaroni

400-500 gr Rå torsk i terninger eller restefisk fra gårdagens fiskemiddag (jeg bruker torsk eller sei)

Litt Strøkavring/griljermel/brødsmuler

Framgangsmåte:

  1. Kok makaroni som anvist på pakken.
  2. Del fisken i passe store terninger. Ca 1x1x1 cm. Her kan du velge litt selv hva du liker best. Store eller små.
  3. Lag hvitsaus; Smelt smør i en kjele. Ha i hvetemel rett etter smøret har smeltet. Det må ikke bli brunt. Bland til det blir en fin jevning, og ha i melk litt og litt. Rør godt. Kok opp, og la småkoke i 5 min. Ha i et sammenpisket egg og smak til med salt og pepper. Om du vil kan du ha i 1/2 ts muskatnøtt.
  4. Ha ferdig kokte, godt avsilte makaroni i en gryte med hvitsausen. Tilsett den rå fisken, evt restefisken. La dette trekke 2-3 min.
  5. Smør en ildfast form og ha gratengen oppi. Strø over litt griljermel/brødsmuler eller strøkavring.
  6. Stekes på 225 grader i ca 40 min.
  7. Serveres med kokte nypoteter, gulrøtter og smeltet smør med fersk gressløk

Tips:

Kok og spis potetene med skallet på. Da får du i deg mer av vitaminene og mineralene. Disse ligger nemlig rett under skallet på potetene.

Bruk opp restefisk i en fiskegrateng

Bruk opp tørt brød til strøkavring

Bytt ut fisk med pølser og strøkavring med ost, så har du en pølsegrateng.

Lag litt ekstra mye. Perfekt mat å varme opp dagen etter, så får du mer tid til å gjøre akkurat det du har mest lyst til :)

20140525-180832-65312391.jpg

20140525-180830-65310632.jpg