Rørosvaffel

Når vaffelpressa først var igang, testet jeg en annen vaffel-idé jeg har hatt en stund. Rørosvafler, med rørossmør og rørosrømme. Må si at dette ble gode vafler.

20140426-113710.jpg

Sjømannskirken har servert vafler til nordmenn i utlandet i 150 år, og  3. mai 2014 åpner det en sjømannskirke i Rio de Janeiro, og de trenger sin egen vaffeloppskrift. Kanskje denne kan falle i smak hos flere. 

 Ingredienser: ca 10-12 vaffelplater 

  • 4 egg 
  • 1 dl sukker 
  • 1 boks Røros rømme ( evt 1 boks seterrømme eller lettrømme om man vil) 
  • 2,5 dl kaldt vann 
  • 1 ts vaniljesukker (med ekte vanilje) 
  • 4 dl hvetemel 
  • 60 g Røros smør 
  • 1/2 ts bakepulver 

Framgangsmåte:

  1. Pisk sammen egg og sukker. 
  2. Ha i rømme og vann og pisk videre.
  3. Sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. 
  4. Bland i smeltet smør. 

Så er det bare smøre vaffeljernet med røros smør og steke.

Nydelig sprø vafler!

 

 

 

20140426-113702.jpg

20140426-113829.jpg