Pannekaker

Pannekaker er en av favorittene her i huset. Det er kjapt å lage. Vi velger alltid å lage en sunnere og grov variant, og med denne oppskriften får du alltid et bra resultat som alle liker.

Ingredienser:

4 egg
4 dl melk
4 dl mel (2dl fibramel, 1 dl lettkokte havregryn og 1 dl hvetemel)
2 ss sukker
1/2 ts salt

Framgangsmåte:

Ha egg, sukker, salt og melk i en bakebolle. Visp sammen. Tilsett melet og visp godt.

La røra stå å svelle litt. Mellom 10-30 minutter. Røra kan også lages dagen i forveien, men må da oppbevares i kjøleskap og vispes litt før bruk.

Stek pannekaker på høy tempratur med litt margarin i panna for hver pannekake du steker.

Ha en øse med røre i varm panne. Fordel røra jevnt over hele panna. Stekes kort tid på hver side. Følg med og snu pannekaka når den er passe stekt på en side.

Av denne røra får jeg 10 stk tynne pannekaker.

Disse pannekakene passer perfekt med blåbærsyltetøy, sukker eller bacon. De er også gode som dessert med krem og bær.

 

 

 

20140423-184801.jpg