Muslirundstykker

Vi elsker nøtter og frø, og her kommer oppskriften på våre grove og mettende muslirundstykker. Perfekt turmat og energimat. Ekstra grovt

 

Ingredienser:

  • 2 dl skummet melk
  • 2,5 dl vann
  • 25 g gjær
  • 1-2 ss rapsolje
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/2 dl linfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1/2 dl havrekli
  • 1 1/2 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl tørkede tranebær Evt tørkede aprikoser
  • 1 1/2 dl rosiner
  • 3,5 dl hvetemel
  • 3 dl sammalt hvete grov
  • 1 1/2 dl hakkede hasselnøtter (ca 75 g)

Framgangsmåte:

  1. Bland alt det tørre.
  2. Varm opp vann, melk og olje til ca 37 grader.
  3. Rør ut gjæra i væsken og ha det over det tørre.
  4. Eltes godt sammen. Deigen skal bli litt klissete.
  5. Sett deigen til heving i ca 30 min på et lunt sted.
  6. Bak ut ca 12 rundstykker. Rull dem gjerne i sesamfrø og store havregryn.
  7. Sett dem til etterheving i ca 1 time.
  8. Stekes på 225 grader i ca 20 min.
  9. Avkjøles på rist.

Tips:

  • Egner seg godt til frysing, så det kan lønne seg å lage dobbel posjon når man er igang.
  • Legg et frosset rundstykke i matboksen på morgenen, så er det tint til lunch og osteskivene holder seg ekstra godt i samme matboks.

20140402-171041.jpg

20140402-171127.jpg

20140402-171150.jpg

20140402-171216.jpg

20140402-171243.jpg