Kyllingsalat

Det har vært mye sol og godt vær i det siste. Da bruker vi tiden ute i hagen og vil ikke bruke for mye tid på middagen. Denne salaten er kjempegod og er perfekt mat for denne årstiden. Sunt og godt.

20140428-111620.jpg

Ingredienser:

  •  2  kyllingbryst
  • 500 g pastasløyfer eller pastaskruer
  • 1-2  avokado
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 rødløk
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 agurk
  • 1/2 paprika
  • 1/4 isbergsalat

Dressing:

  • 1/2 ts grov sennep
  • 1 ss eddik (7%)
  • 6 ss olivenolje
  • 1/2 ts sukker
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Kok pastaen som anvist på pakken. Avkjøl i rennende kaldt vann. La den sile godt av før du har den i salaten.

Del kylling i passe biter og stek de med salt og pepper i en panne. La kyllingen avkjøle. Skjær avokado, løk, paprika, agurk, brokkoli, stangselleri og salat i passe biter, og bland det sammen med pasta og kylling i en bolle.

Bland dressingen, hell den over salaten og bland lett sammen. Server brød til, brødkrutonger eller minigrissini som jeg har gjort her.

NB. Mine barn liker denne salaten uten dressing, så jeg bruker å legge opp til dem før jeg blander i dressingen.  Løk og stangselleri vil de heller ikke ha, så den plukker vi ut :) Da spiser de som bare det.

Tips: Vil du spare litt tid kan du bruke ferdig salatkylling fra prior istendenfor å steke kyllingbryst.

Vil du gjøre salaten enda sunnere kan du bruke fullkornspasta og servere grovt brød til.

Da kan sommeren bare komme!

20140428-111631.jpg