Horn med ost og skinke

Perfekt turmat og svært velkommen i matpakken til hverdags. Disse er grove og fylt med ost og skinke.

Ingredienser: (24 stk)

  • 25 g gjær
  • 50 g smør
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 5 dl melk
  • 1 egg
  • 5 dl Sammalt hvete fin evt. fullkorn hvetemel
  • Ca 4- 5 dl hvetemel
  • egg til pensling

Framgangsmåte:

  1. Smelt smør i en kjele.
  2. Ha i melk og et lett sammenpisket egg og varm opp til ca 37 grader.
  3. Ha væsken i en bakebolle og tilsett gjær, sukker og sammalt mel.
  4. Rør sammen og tilsett så salt og hvetemel. Hold tilbake litt av hvetemelet og tilsett det som trengs til deigen “danser i bollen”. (slipper kanten av bakebollen).
  5. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving i 30-45 min.
  6. Del deigen i tre emner.
  7. Kjevle ut til en rund leiv og skjær opp i 8 trekanter.
  8. Fyll med ønsket fyll, og rull sammen hver trekant til et horn.
  9. Sett hornene til etterheving i ca 30 min.
  10. Pensle med egg og strø på sesamfrø eller valmuefrø.
  11. Stekes på 225 grader i ca 12 min.
  12. Avkjøles på rist.

Tips: Frys horene og ta ut etter behov. Perfekt å ta fram når en har gått tom for brød, eller om man trenger litt variasjon i nistepakken. Men husk å bak mange, for de forsvinner fort :).

Tips til fyll:
Ost og skinke (for ekstra saftige horn, ha på litt meierismør sammen med osten og skinka)
Grønn pesto og ost
Rød pesto og ost
Hvitløkssmør og ost
Pizzasaus, skinke og ost

20140418-133623.jpg

20140418-133631.jpg

20140418-133642.jpg

20140418-133651.jpg

20140418-133701.jpg

20140418-133708.jpg

20140418-135308.jpg

20140418-135316.jpg

20140418-144930.jpg

image