Tomatsuppe

Dagens middag. Tomatsuppe med hardkokt egg og godt brød. Barna digger tomatsuppe, og denne er mye bedre enn posesuppe. På 15 min har du suppa klar til servering. Kjapt, godt og sunt.  

Ingredienser:

4 PORSJONER

  • 2 små løk, finhakket evt 3 stk sjalottløk
  • 2 ss margarin
  • 1 ss hvetemel
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 3 ts tomatpurre
  • 1 l vann
  • 2 stk kjøttbuljongterninger
  • 1 ts basilikum, tørket evt 1 ss fersk basillikum
  • 2 dl melk
  • (Salt og pepper)

2 – 4 stk hardkokte egg i båter

 Fremgangsmåte

  1. Hakk løk og finhakk hvitløk.
  2. Varm margarinen i en kjele.
  3. Tilsett løk og rør til den blir blank.
  4. Rør inn hvetemelet og hvitløk.
  5. Ha i hakkede tomater. Rør godt.
  6. Tilsett så vannet, litt av gangen og rør godt slik at det ikke blir klumper. 
  7. Ha i buljong, tomatpurre og basilikum.
  8. La suppen koke ved svak varme i ca. 5 minutter.
  9. Tilsett melken og smak til med salt og pepper.

Tips! Om du ønsker en glatt suppe kan du bruke en stavmikser.

Serveres med hardkokte egg og godt brød eller krutonger. Om du ønsker kan en servere suppa med kokt makaroni.

Kjempe god tomatsuppe. Alt ble spist opp. Til og med vi voksne synes tomatsuppe var godt i dag :)

20140317-170821.jpg