Pikekyss

Pikekyss er gode som de er, men passer også perfekt som pynt til kaker og desserter. Vi skal bake mange å ha til neste barnebursdag. Ha gjerne i noen dråper konditorfarge.

3 eggehviter
150 gr finkornet sukker
1/8 ts Salt
1/2 ts Sitronsaft eller bringebæredikk

Sett stekeovnen på 100 grader varmluft.

Ha eggehviter og salt i en helt ren metallbolle og pisk til eggehvitene begynner å tykne. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du pisker på middels fart. Når alt sukkeret er pisket godt inn har du i sitronsaft/edikk og evt. konditorfarge. Pisk videre til røra har blitt blank og glatt. Alt sukkeret skal være oppløst.

Sprøyt marengsen ut i små topper på bakepapirkledde stekebrett. Jeg får to fulle brett.

Skru ned varmen til 80 grader i det du setter inn stekebrettene. Pikekyssene skal stekes i ca. 2 timer. Ikke åpne stekeovnsdøra før det har gått minst 1 1/2 time.  Når de har blitt passe sprø, skrur du av varmen og lar stekebrettene stå inne i stekeovnen til den har blitt kald.

20140308-204209.jpg

20140308-204309.jpg