Osterundstykker

Fine rundstykker med smeltet ost. Disse blir svært myke og luftige. Fint

20140303-163545.jpg

 

  • 3 dl vann
  • 25 gr gjær
  • 1 ts honning
  • 3 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • Hvetemel til passe deig (ca 6 dl)
  • 50g raspet ost

Varm vann til ca 37 grader. Ha i gjær, honning, salt og olje, Rør så gjæra løser seg opp.

Kjør deigen i en kjøkkenmaskin og ha i hvetemel til deigen blir passe. Den skal være litt klissete. Nesten løsne fra kanten på bakebollen. La deigen gå i minst 5 min i maskinen. Da har nok deigen løsnet fra kanten. Om ikke, ha i bittelitt mer mel. La deigen heller være litt for klissete enn for hard, og ikke bak inn for mye mel under utbakingen.

La deigen heve under et klede i 60 min.

Strø litt mel over deigen. Del opp deigen i passe emner. Ca 12- 16 stk.  La melet være på utsiden av deigen. Form rundstykker og legg dem på et bakepaprikledd stekebrett. Dryss på litt mel. La dem heve under et klede i ca 60 min.

Dryss litt revet ost over hvert rundstykke.

Forvarm stekovnen til 250 grader. Senk tempraturen til 230 grader når du har satt inn rundstykkene. Stekes i ca 10 -12 min. Ta de ut før osten blir for mørk.

NB! noen typer ost blir raskere mørk på farge når den stekes (f.eks mozarella). Jeg har brukt norvegia.

Avkjøl på rist.