Franske rundstykker

Lette, luftige, saftige, myke og veldig gode rundstykker. Jeg serverte disse til middagen i dag, og de som ble igjen ble til kveldmat og morgendagens niste til barna. Dette er en ganske liten oppskrift. Neste gang jeg baker disse skal jeg lage dobbel oppskrift og fryse ned noen rundstykker.Grovt

20140303-163455.jpg 

  • 3 dl vann
  • 25 gr gjær
  • 1 ts honning
  • 3 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl fullkorn hvetemel eller fibramel
  • 3 ss hvetekim (kan sløyfes)
  • Hvetemel til passe deig (ca 4,5 dl)

Varm vann til ca 37 grader. Ha i gjær, honning, salt og olje, Rør så gjæra løser seg opp. Ha i fullkornsmel og hvetekim.

Kjør deigen i en kjøkkenmaskin og ha i hvetemel til deigen blir passe. Den skal være litt klissete. Nesten løsne fra kanten på bakebollen. La deigen gå i minst 5 min i maskinen. Da har nok deigen løsnet fra kanten. Om ikke, ha i bittelitt mer mel.

La deigen heve under et klede i 60 min.

Strø litt mel over deigen. Del opp deigen i passe emner. Ca 12 stk.  La melet være på utsiden av deigen. Form rundstykker og legg dem på et bakepaprikledd stekebrett. Dryss på litt mel. La dem heve under et klede i minst 60 min.

Skjær et snitt i toppen av hvert rundstykke.

Forvarm stekovnen til 250 grader. Senk tempraturen til 230 grader når du setter inn Rundstykkene. Stek rundstykkene i ca 10 – 12 min.

Avkjøl på rist.

 

20140303-163507.jpg

20140303-163524.jpg