Brytebrød med ost

Et grovt brytebrød med masse smak av ost. Saftig og godt. Passer like godt i nistepakken som til koldtbordet. Halv grovt20140318-203442.jpg

Ingredienser:

  • 100g smør eller melange margarin
  • 3 dl lettmelk eller h-melk
  • 1 egg
  • 50g gjær
  • 1 ts salt
  • 2 dl ost (norvegia og cheddar eller jarlsberg)
  • 1 dl sesamfrø
  • 250 g fullkorn hvetemel
  • 250 g hvetemel

Framgangsmåte:

Smelt smøret og varm opp melken sammen med smøret til 37 grader. Ha i egg, salt og gjær. Rør til gjæra er rørt ut. Ha i sesamfrø, raspet ost og mel. Elt til deigen blir smidig.

Sett deigen til heving i 30-45 minutter.

Del deigen i passe emner (ca 60 gram) , trill ut boller og sett dem på et bakepapirkledd stekebrett slik at de danner en rund kake. Bruk gjerne en smurt ring til en springform for å holde fasongen på brødet.

Etterhev i ca 30 minutter. Pensle med egg og dryss på sesamfrø og ost .

Brødet stekes nederst i ovnen på 225 grader i ca 20 min.

20140318-203356.jpg

20140318-203407.jpg

20140318-203424.jpg

20140318-203433.jpg

 

20140318-203453.jpg