Saftig solsikkebrød

 

Halv grovt20140226-162354.jpg

 

  • 3,5 dl vann
  • 25 gr gjær
  • 1 ts honning
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1/2 ts salt
  • 3 dl fullkorn hvetemel eller fibramel
  • Hvetemel til passe deig (ca 3 dl)

Varm vann til ca 37 grader. Ha i gjær, honning, salt, frø, fullkornsmel og olje. Rør godt så gjæra løser seg opp.

Kjør deigen i en kjøkkenmaskin og ha i hvetemel til deigen blir passe. Den skal være litt klissete. Nesten løsne fra kanten på bakebollen. La deigen gå i minst 5 min i maskinen. Da har nok deigen løsnet fra kanten. Om ikke, ha i bittelitt mer mel.

La deigen heve under et klede i 60 min.

Strø litt mel over deigen. Brett deigen til et rundt brød uten å bake inn for mye mel. La melet være på utsiden av deigen. Legg brødet på en plate med skjøten ned, dryss på litt mer mel og legg over et klede. La det heve i 40 – 60 min.

Ta en skarp kniv og gjør forsiktig et snitt i brødet. Trenger ikke være så veldig dypt. Pass på så ikke lufta går ut av brødet. Dryss evt på litt mel før du setter brødet inn i ovnen.

Forvarm stekovnen til 250 grader. Senk tempraturen til 225 grader når du setter inn brødet.. Stek brødet i ca 35 min. Synes du brødet blir for mørkt i skorpa kan du fint senke tempraturen litt underveis i stekeprosessen.

Tips for å finne ut om brødet er stekt: Bank på brødet. Høres det hult ut er det ferdig.

Avkjøl på rist.

Oppbevar brødet i et klede om du vil bevare den sprøe skorpa.

20140226-162322.jpg

20140226-162344.jpg

 

20140226-162403.jpg

20140226-162507.jpg