Myke vårruller med mango og reker

Da har vi prøvd oss på myke vårruller etter Lise Finckenhagen, kokk på Bagatelle, sin oppskrift. Enkelt, sunt og godt. Er du glad i thaimat og vil ha noe sunt å spise er kanskje dette noe for deg.

Ingredienser:

  • 12 skiver rispapir
  • 500 g rensede reker
  • 1 stk mango
  • 1 stk agurk
  • 6 stk vårløksmå
  • 1 bunt mynte eller thaibasilikum
  • 1 bunt koriander
  • 12 blader bladsalat

Framgangsmåte:
Rens salaten i løse blader uten stilk. Del slangeagurken på langs og skrap ut den bløte kjernen. Skjær agurk, vårløk og mango i tynne staver.

Bløtlegg rispapiret 10–15 sekunder i varmt vann, det kan være lurt å lage en om gangen, i hvert fall i starten. La papiret renne av seg på et fuktig og rent kjøkkenhåndkle.

Legg et salatblad ca. 2 1/2 cm fra kanten av rispapiret og legg på agurk, mango, vårløk, reker, mynte og korianderblad. Pakk rispapiret stramt rundt fyllet. Brett inn sidene og rull sammen. For et mer «åpent« utseende legger du alle ingrediensene helt inntil den ene kanten for så å rulle og brette slik at den ene siden forblir åpen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten. Serveres med peanøttsaus eller en annen saus, for eksempel søt chilisaus.

Vi har prøvd med sweet chilli saus og soyasaus. Begge deler smakte godt. Peanøttsausen som egentlig hører til får vi teste neste gang.

20140201-214046.jpg

20140201-214022.jpg

20140201-214008.jpg

20140201-213927.jpg

20140201-213941.jpg

20140201-213958.jpg

20140201-214115.jpg

20140201-213905.jpg