Kyllingform med kikerter og tomat

Dagens middag.

Jeg tok utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på matprat.no.

Dette smakte godt og var svært enkelt og raskt å tilberede.  Kikerter inneholder mye fiber og protein og med tomat og kyllingfilet blir dette et sunt og mettende måltid. Jeg serverte dette med nystekt valmueflette til.

Jeg føyde  litt chilli, sjalottløk, cherrytomater og sukkerter til oppskriften og hadde ikke bladpersille.

Her er oppskriften slik den ble i dag.

  • 3 stk kyllingfilet
  • salt og pepper
  •  1 ss  rapsolje
  •  1 boks  hermetiske tomater
  •  1 boks  hermetiske kikerter
  •  ½ ts  gurkemeie
  •  ½ ts  malt spisskummen
  •  ½ ts  salt
  •  ½ ts  pepper
  •  1 båt hakket hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 1/4 chilli
  • 10-15 sukkererter
  • 10-15 cherrytomater
  •  2 stk snittet vårløk

Ha tomater og kikerter i en ildfast form, og bland i krydder,sjalottløk og hvitløk. Sett formen i ovnen på 225 °C og stek i 20 minutter.

Ha i sukkererter og vårløk og stek videre i 5-10 min.

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek dem i olje i en middels varm panne.

Server med brød og smør.