Bananmuffins

Sunne muffins er alltid en vinner her hos oss. Etter å ha spist 4 stk sier Linnéa ” kan jeg få fem bananmuffins i matbokser i morgen og en til nå”.

Disse lager du raskt og enkelt. Jeg lager bananmuffins når jeg har noen overmodene bananer som ingen vil spise.

Ingredienser: (Ca 18 små)

  • Ca 3 dl fibramel
  • 1 dl havregryn
  • 1 – 2 ss sesamfrø Evt andre frø.
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker ( kan sløyfes)
  • 0,5 dl nøytral olje ( f.eks. Solsikkeolje)
  • 2 egg
  • 1,5 dl biola, kulturmelk, eller melk
  • 2-3 modne bananer

Framgangsmåte:

  1. Bland det tørre.
  2. Ha i egg, olje og biola/ melk og rør sammen.
  3. Bananen kan enten skjæres i biter eller moses.
  4. Rør inn bananen.
  5. Ha muffinsrøra i store eller små muffinsformer.
  6. Strø litt store havregryn og frø over.
  7. Små muffins stekes i 15 min på 200 grader.  Store 20-25 min.
  8. Avkjøles på rist.

Har du ikke fibramel kan du bruke 1,5 dl hvetemel og 1,5 dl sammalthvete fin.