Sushi

Sushi er nok enklere å lage enn mange tror. Anbefaler alle som liker sushi om å prøve å lage dette selv. Blir ferskere og mye bedre enn pakkene man får kjøpt ferdig på dagligvarebutikkene.

L1001553

 

Lag sushiris etter anvisning på pakken, del opp alt du ønsker å bruke i strimler før du begynner å lage selve maki, uramaki, nigiri og sashimi.

Risen er den viktigste delen av sushi, så det er lurt å være litt nøye med denne. Vær nøye med å bruke trygg fisk. Siden fisken skal spises rå, bør den og annen sjømat ligge i fryseren minst et døgn før du bruker den til sushi. Unntaket er norsk oppdrettslaks, som kan legges rett på risen. Ellers kan man fylle makiene med det man synes er godt. Det finnes svært mange ulike varianter. For flere tips se Godfisk.no.

Jeg har valgt å gjøre det litt enkelt, og kun brukt salmalaks. Jeg har variert litt med grønnsakene i de ulike makiene. Avokado, vårløk, agurk, gressløk, mango og sesamfrø.

20140118-200004.jpg

 

L1001538

Tips, pakk inn bambusmatta med plastfolie før du begynner. Da blir rengjøringen enklere. Renslighet er svært viktig når man jobber med rå fisk.

20140118-195948.jpg

Når man lager sushi ligger mye av den gode matopplevelsen i presentasjonen.

L1001546

20140118-195800.jpg

20140118-195741.jpg

20140118-195811.jpg

 

20140118-195901.jpg

20140118-195823.jpg

Server sushi med wasabi, syltet ingefær og en ponzu. Sashimi og ponzu er magisk sammen, men jeg liker å bruke den med resten av bitene også.

Ponzu lager du enkelt slik:

Bland ca 8 ss soyasaus, 1 ts riseddik og sukker,  litt gressløk,  litt vårløk, 1/4 chilli, 2ss saft fra lime evt sitron, litt frisk koriander, og litt raspet ingefær. Jeg har også brukt litt sesamfrø. Jeg blandet dette sammen uten nøyaktige mål. Bare å smake seg fram. La dette helst stå litt før servering, så alle smakene får satt seg.

20140118-195937.jpg

20140118-195921.jpg

 

Vel bekomme!